Eerste ervaringen met de NB fl 1.8 6 bak

Wat een rijdersauto. In een mum van tijd schakel je door alle versnellingen naar de toegestane wettelijke snelheid. 0 tot 100 gaat in 8,5 seconden waar de 5 versnellings variant er 0,1 meer voor nodig heeft. De bak schakelt soepel. De zesde versnelling moet je op het gevoel inleggen. Ga je te veel nadenken om hem naar rechts te drukken dan pak je de achteruit versnelling. De wat progressievere bilstein schokbrekers worden oneffenheden soepeler opgevangen dan ik gewend was. Hij stuurt net zo strak als de NB die ik gehad heb en laat zich gemakkelijk in bochten zetten. Het sperdifferentieel, wat alleen in combinatie met deze 6 bak geleverd wordt, zorgt voor een rechtuit acceleratie ondanks het verschil in tractie wat de beide achterwielen ervaren. Heerlijk.

De eerste tank was na 400 km leeg. 1: 10 is niet erg zuinig, maar je wilt in die eerste week ook weten wat zo’n auto doet. Je trekt er in alle versnellingen stevig op los om te zien hoe het koppel is. Een soepele motor die goed op pakt als hij op temperatuur is. 

De zaken als stoelverwarming en airco zijn comfort verhogend. Vandaag is de hardtop de berging in gegaan. De softtop moest lang op spanning gebracht worden voordat hij kon sluiten. Het stoffen dak staat hem prima en is helemaal nieuw.

Kleine onvolkomenheden zijn vandaag ook verholpen. Zo zat er geen asbak in deze auto, was de electrische antenne na een dag stuk en ontbrak er een rubbertje in het benzine klepje. Uiteraard allemaal garantie. Wim heeft alles snel vervangen zodat ik met mijn broer weer kon genieten van de fantastische rijeigenschappen van deze auto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s