Raamstijl krakele

Op de Techdag ontdekten ik dat mijn raamstijl barstjes in de lak bevatte. Op 23 mei ben ik met schuurpapier korrel 600 gaan proberen deze weg te schuren. Gelukkig bleek het in de blanke lak te zitten. Dat scheelt heel wat schuurwerk.

Op 24 mei heb ik alles afgeplakt om woensdag te kunnen spuiten en ook het plekje in de achterbumper met putty weer vlak gemaakt. Daar zijn 3 laagjes over elkaar opgekomen om de deuk van een trekhaak onzichtbaar te maken. De putty is weer met primer overgespoten. De spuitlak lost de putty anders weer op. Hopelijk gaat het in kleur spuiten nu goed. Op woensdag hadden we ideaal spuitweer. Droog en bijna geen wind. De blauwe kleur lijkt goed maar is niet glimmend. Dat zal dan door de blanke lak nog moeten komen.

ontroestenplamuren-en-spuiten-006

Op donderdag 26 mei spuit Jan de blanke lak. Dan heeft de lak steeds een dag kunnen uitharden. We denken dat het de vorige keer allemaal te snel op elkaar gebeurd is dat de blanke lak ging scheuren. Dit keer dus wat langer de tijd geven om uit te harden. Het weer was niet ideaal. Aanvankelijk zonnig, maar het werd steeds bewolkter en winderiger. We hebben de auto maar de garage ingereden om zo min mogelijk last te hebben van wind en stof. Het spuiten ging prima maar er kwam maar geen glans. Nog maar een laag maar het bleef dof ogen. De Motip lak is minder van kwaliteit dan de lak uit Ijsselmuiden die we gewend waren.

Op vrijdag ben ik met een polijstmiddel mijn raamstijl gaan bewerken en zowaar kwam er wat glans. Hoe lang moet je blijven polijsten om er niet te veel blanke lak af te halen is dan de vraag. Ik ben maar begonnen met twee keer. Ik denk dat het hier en daar nog wel een keer kan.

De achterbumper heb ik met de spuitlak uit ijsselmuiden gedaan en kort daarna met de blanke lak. Hier is het resultaat wel glimmend. Vreemd he? Morgen bekijk ik het resultaat nog eens in volledig daglicht om te zien wat er nog aan moet gebeuren.

bijspuiiten-van-je-mx5-002

Eindelijk weer glans, en een strakke achterbumper.

ontroestenplamuren-en-spuiten-023

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s