NC 2.0 2008 met 160 pk

 

mx-5fl_action17

Deze NC uit 2008 heeft een twee liter motor en 160 pk. Mazda is op het gewicht gaan besparen door allerlei aluminium legeringen te gaan gebruiken. Niet alleen in het motorblok maar ook in de wielophanging en velgen. Daardoor weegt deze auto 1155 kilo. Met het 2 liter motorblok is dat 7,2 kg/pk. Op mijn NB van 2000 is dat 8,6 kg/pk. Deze MX5 wil dus goed van zijn plaats. Dat merk je dus ook in de acceleratie. Wat een power. Als een pijl uit een boog flits hij in een mum van tijd naar 100 km/u. Het vermogen wordt door de 205 brede Bridgestones en de 17 inch velgen goed op de weg gebracht.

De NC is wat ruimer en comfortabeler dan de NB (fl) Dat komt omdat de auto ook wat breder is en ook in de lengte iets is gegroeid. Met een verstelbaar stuur is de zit perfect in te stellen en heb je veel minder het gevoel “opgevouwen” de auto te moeten besturen. Zeker voor de langere Europiaan is dit een uitkomst.

De NC mist het “kartgevoel” een beetje. Het lijkt erop dat je wat hoger zit en daardoor minder strak door de bocht kunt sturen of het gevoel krijgt dat hij eerder het wegcontact kan verliezen. Dat zal ook gewenning zijn.

En dan het geluid. Door de dubbele RVS uitlaat komt een heel mooi,oorstrelend, geluid naar voren. En mocht je dat op de snelweg bij 4000 toeren toch te monotoon vinden dan zit er nog een Bose audiosysteem in met 7 speakers. Voor en achter afzonderlijk nog in te regelen. De hoge tonen zijn uitzonderlijk goed hoorbaar en een weldaad om naar te luisteren.

Mazda MX5. Trilogy 1989-1998-2005. Nice. 22-23-24/02/2014.

 

De eerste indruk is dat dit een fantastische auto is. Een heel plezierig zittende cabrio die mooi afgewerkt is en waarbij het klapdak in no time te openen en weer te sluiten is. Dat gaat met 1 vergrendeling en dus sneller dan in de NB (fl) Bovendien heb je geen afdekzeiltje meer maar is de dakconstructie zo gemaakt dat de tonneau overbodig is. Je bent dus sneller op pad.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s