Stuur vervangen

Mijn stuur was vanaf de aanschaf al wat beschadigd door de ringdragende eerste bezitter.

Bij de cabriohoeve in Gasselte kwam ik een mooi tweedehands stuur tegen voor 40 Euro. Deze heb ik er vandaag ingezet. Je hebt een doppenset nodig met een dop 10 mm en 21 mm. Hoe ga je dan te werk.

Accupool eraf halen anders kan de airbag spontaan afgaan.

Onder aan het stuur zitten twee platic afdekdopjes. Verwijder deze zodat je met de dop 10 beide schroeven los kan draaien waarmee de airbag vast zit. Als beide schroeven los zijn dan komt het airbag gedeelte vanzelf naar voren.

Schuif de gele stekker naar rechts van de bevestiging af. Dan kan je de witte vergrendeling aan de rechterkant ver induwen zodat de stekkers uit elkaar te nemen zijn. De rode draad is van de claxon. Ook deze stekker van de bovenkant induwen zodat hij naar voren uit te nemen is. Zet met een markeerstift even een lijntje op stuur en naaf om hem later in de juiste stand terug te kunnen plaatsen.Dan de middelste schroef met dop 21 mm losdraaien zodat het stuur te verwijderen is.

Bij mij ontbrak de rode draad van de claxon zodat ik de beugel waar deze draad aanzit moest omzetten van mijn oude stuur. Dat gaat door middel van 4 inbusbouten los draaien.

Plaats het stuur weer in de juiste positie, draai de bout 21 mm weer vast, sluit de stekkers van claxon en airbag weer aan, plaats het middel gedeelte met airbag weer terug en draai de 10 mm boutjes weer vast. Vergeet de plastic afdekplaatjes niet en de klus is geklaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s